Akupunktur

Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en meget gammel behandlingsmetode som stammer fra Kina og andre dele af Fjernøsten.
Akupunkturen udvikler sig løbende og i moderne akupunktur behandling anvendes forskellige metoder til at stimulere akupunktur punkterne.
I min klinik anvender jeg flere behandlingsmetoder, herunder AcuNova.

Hvordan virker akupunkturen?

Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring, siges nålene at genoprette kroppens normale energibalance. Det vil sig at kroppens “soldater” suser derhen hvor der kræves en aktion/reparation. Soldaterne guides af akupunktørens nåle, derved bliver akupunktøren vejviser.

Nålene indsættes i meridianbaner/nervebaner/energibaner og derved anspores kroppen til at fordele energierne, således at ubalancer i banerne genoprettes.

Akupunkturen er derved kroppens EGEN-behandling. Kroppen bruger egne ressourcer til selv-helbredelse. Der tilsættes ikke medicin, som ofte har bivirkninger, og som kroppen derefter skal bruge krudt på at bortskaffe.

Er der bivirkninger ved akupunkturen?

Der kan være bivirkninger ved behandlingerne, som oftest tørst, træthed og ømhed, men disse forsvinder hurtigt igen.

Indtagelse af vand samt hvile er vigtigt når man er i et akupunktur-forløb. Et forløb vil ofte strække sig over 5-10 behandlinger, hvorefter man skal være opmærksom på om og hvornår symptomerne kommer tilbage.

Hvor længe holder akupunktur?

Det er selvfølgelig individuelt og afhænger af hvad symptomerne skyldes. Hvis det der fremprovokerer ubalancerne gentages, vil du naturligvis komme hurtigere tilbage. Når og hvis symptomerne kommer tilbage, skal man tage kontakt med sin behandler hurtigst muligt, idet ubalancer ofte kan genoprettes med en enkelt opfølgende behandling, når balance allerede en gang er oprettet.

Hvor mange bruger akupunktur?

Det er for nuværende ca. 25% af danskerne der har prøvet behandlinger. Succesraten for behandlingerne ligger på mellem 70 og 80%.

 

Har du af lægen fået at vide, at dine symptomer er noget du skal lære at leve med? Så vent ikke med at kontakte mig. Min erfaring er, jeg ofte vil kunne bedre din tilstand indenfor ganske kort tid, så du kan få din livsglæde og energi tilbage.

Udover smertebehandling tilbyder jeg akupunktur mod:

Øjensygdomme (AMD, grøn stær, blodprop i øjet )

Lungelidelser ( astma, KOL )

Kredsløbs problemer ( diabetes, forhøjet blodtryk)

Neuropati (nervebetændelse)

Fordøjelsesproblemer

Allergi / høfeber

Tinitus

Rygeafvænning