Cupping

Cupping

Hvad er Cupping?

Cupping er defineret som et vaccum der opstår ved hjælp af sugekopper til behandling. Cupping er uskadeligt og giver normalt virkning inden for få timer. Cupping virker ved at give en stimulering, der får kroppen til at udføre en reparationsproces.

Det vil ikke påvirke sundt væv, og derfor virker det ved at genskabe kroppen til en sund tilstand. Den regulerer sygdomsprocesser ved at reducerer / fjerner smerte og betændelse og forbedrer blodcirkulationen.

Cupping er især effektiv til behandling af mange slags ubalancer i kroppen og især god til behandling af smerter, muskelspændinger, lungeproblemer, kramper, appelsinhud, væskeophobninger og fordøjelsesproblemer.

Du vil føle sig godt tilpas og afslappet efter behandlingen, men du kan i løbet af dagen blive træt. I de efterfølgende dage kan du opleve ømhed i musklerne og huden.

Cupping er særdeles effektiv ved:

  • Smertelindring af ryg, skulder, knæ-, albue smerter, vævsskader osv.
  • Reducerer hævelse
  • Hovedpine
  • Astma, influenza, hoste og forkølses symptomer
  • Postoperativt
  • Nældefeber
  • Cellulitis og strækmærker

Gør det ondt at få Cupping?

Ja, det vil det sandsynligvis. Om det gør ondt, og hvor meget, kan afhænge af flere faktorer, herunder mængden af toksiner og metabolisk affald der er bygget op, hvor stram fasciaer og muskler er. Andre faktorer der kan spille ind er: toleranceniveau, alder, generelle sundhedstilstand, træningstilstand, kost og om det er akut eller kronisk.

Efterlader det et mærke?

Ja, oftest efterlader cupping et mærke eller rødt udseende. Jo større ophobning af toksiner, metaboliske affaldsstoffer eller blodstagnation, jo større er chancen for at mærkerne bliver der i længere tid, også af hvor mørk farven kan være. Længden af hvor længe misfarvning varer, afhænger af din krop, hvor hurtigt den kan rense sig selv. Sørg derfor at drikke rigeligt vand umiddelbart efter behandling.

 

GuaSha

GuaSha er en meget brugt teknik, hvor huden skrabes / gnides med et GuaSha redskab. Der arbejdes på huden indtil, der kommer et rødt udslæt.

GuaSha virker ved at underliggende blokeringer trækkes op til hudens overflade og derved lettere kan spredes. GuaSha er effektiv til forebyggelse og behandling af akut opstået sygdom f.eks. øvre luftveje og fordøjelsesproblemer. Kan også bruges til mere kroniske problematikker. Behandlingen giver ofte en øjeblikkelig lindring af smerter, stivhed, feber, forkølelse, hoste/hvæssen, kvalme mm.

GuaSha kan efterlade huden med røde og blålige mærker, som dog forsvinder i løbet af få dage.