Myggestik behandling

Myggestik behandling

Akupunktur er en effektiv metode til at forebygge myggestik. Behandlingen gør at de stik du måske alligevel oplever, hæver og kløe mindre.

Behandlingen tager cirka 15 min. Som regel er en behandling tilstrækkelig, men i de få tilfælde hvor det ikke er, anbefales det at få endnu en behandling.

80-90% har stor glæde af behandlingen.

Jeg anbefaler at du få behandlingen inden myggene for alvor bliver blodtørstige.

Særligt om myg.

Myg tiltrækkes af aroma, lugte og varme fra mennesker. Derfor kan man opleve at være mere udsat for myg, når man sveder i forbindelse med aktivitet eller høje temperaturer. Myggene lugter sig frem via små ”antenner”, som myggen benytter til at finde dets bytte. Myg kan lugte mennesker helt op til 50 meter væk – og de flyver gerne langt for at spise.

Myg lever i områder med høj fugtighed og varme omgivelser. Typisk i skoven, haven eller nær flodløb og søer. Derfor kan du med fordel undgå at færdes omkring søer og vandløb – særligt om aftenen. Så slipper du for at blive til aftensmad for myg i området.

De fleste myggestik sker i august, hvor levebetingelser er bedst for myg i Danmark. En myg kan flyve op til 4 timer uden pauser og flyve med en hastighed på 1-2 km/t. Dvs. den kan flyve op til 8 kilometer uden stop. Det er kun hunmyggen som stikker. Hun myggen er afhængig af blod, da den skal bruge blodet for at producere æg. Du kan med fordel tage tøj på, sådan at du dækker hele kroppen. Så har myggene sværere ved at få adgang til din krop. Brug gerne bluser og jakker, som kan tætnes omkring håndled og ankler, så myg ikke kan kravle ind under bukser eller ærmer.

Har du mange myg nær din seng og soveområde, kan du med fordel anvende et myggenet. Eller opsætte insektnet ved døre og indgange. Myg tiltrækkes af mørke og stærke farver. Derfor bør du i myggesæson klæde dig i neutrale farver.

Undersøgelser har vidst at, myg foretrækker mennesker med blodtype 0. I sådan en grad at personer med blodtype 0 er dobbelt så modtagelige for myggestik sammenlignet med fx mennesker med blodtype A. Det kan skyldes flere ting. Myg foretrækker også mennesker iført tøj i stærke eller varme farver. Samtidig kan myg foretrække dig, hvis du fx sveder mere end andre mennesker. Derudover afgiver nogle mennesker en naturlig duft, som myg finder mere tiltrækkende end andres duft.

Mange tror at øget indtag af B-vitaminer eller hvidløg afskrækker myggene. Dette er ikke korrekt. Det kan have nogle mereffekter som på sigt skræmmer myg væk, men på kort sigt har det ingen effekt ifølge flere undersøgelser. Det er lidt forskelligt for arterne af myg. Skovmyggen lægger æg om sommeren på fugtige steder i skovbunden fx mellem blade og mos. De udklækkes først det efterfølgende forår omkring marts måned.