Nervebetændelse (neuropati)

Nervebetændelse (neuropati)

Hvad er nervebetændelse?

Nervebetændelse (neuropati) er ikke en bestemt lidelse, men et symptom på flere forskellige lidelser. Det betyder blot at nerverne i benene, armene, ansigtet eller i nogle tilfælde i organerne er skadede.

Man kan have en følelse af at gå på puder eller sten og balancen kan blive dårlig. Man kan også have en prikkende eller stikkende følelse i fødderne.

I de fleste tilfælde får man af lægen at vide, at det ikke kan afhjælpes, men måske kan man stoppe det og måske mindske smerterne med morfin, epilepsimedicin eller psykiatrisk medicin.

Akupunktur styrker og aktivere kroppens egne ressourcer til at lindre smerte ved nervebetændelse / nervesmerter

Nervesmerter/nervebetændelse i fødder og ben kan skyldes flere ting. Bl.a sukkersyge, for megen alkohol og medicin f.eks. kemo. Man kan også få nervebetændelse pga. B-vitaminmangel, eller at ens eget immunforsvar begynder at angribe nerverne i stedet for virus og bakterier. Det kaldes auto-immun nervebetændelse.

Man kan også få nervebetændelse på grund af en vitaminmangel, specielt mangel på B-vitaminerne B12, B6 og B1. Det kan også forårsages af, at ens eget immunforsvar bliver tosset og begynder at angribe nerverne i stedet for virus og bakterier. Det kaldes autoimmun nervebetændelse eller immunmedieret nervebetændelse, samt der findes også arvelige former for nervebetændelse.

Polio, virus infektioner, borrelia og andre ting kan også give nervebetændelse.

I Danmark får 3% af befolkningen nervebetændelse.

Akupunktur har en god virkning for mange mennesker der lider af nervebetændelse/nervesmerter.
Behandlingen foregår ved at stikke nålene ind på nogle bestemte punkter på benene. Nålene stimulerer her nerver og muskler og dette resulterer i lokal øget blodgennemstrømning og udskillelse af smertedæmpende hormoner.
Naturlig smertelindring, uden medicin og kemi
Når nålene stimulerer nerver og muskler øges blodgennemstrømningen. Og i denne proces øges hjernens produktion af endorfiner, som er kroppens eget naturlige og smertestillende stof. Derfor kan akupunktur ofte være en hjælp til at reducere et medicinforbrug af smertestillende stoffer. Derved hjælper akupunktur kroppen til at hele sig selv, og akupunktur skaber balance i kroppens energier og de fleste oplever en øjeblikkelig lindring af sine smerter og gener efter blot en enkelt behandling eller to. Det gør, at man forlader klinikken med ny vitalitet og energi. Og så er det en naturlig smertebehandling, uden medicin og kemi.
Sammen finder vi årsagen til udfordringen
Udover at behandle årsagen til udfordringerne, så er en behandling også utroligt afslappende. Sammen går vi ind og finder årsagen til udfordringen, så det stopper med at komme igen. Det gør vi gennem akupunktur og samtale, som tilsammen skaber et effektivt redskab for at årsagsbehandle, fremfor kun at fokusere på symptomer.

Har du spørgsmål, kontakt os gerne

  IM Akupunktur
  Skivevej 48
  9500 Hobro
  Tlf: 93 85 58 12
  info@im-akupunktur.dk
  CVR: 32397875