Øreakupunktur

Øreakupunktur

Øreakupunkturen blev udviklet af den franske læge Paul Nogier. Det er en fantastisk metode til smertelindring i bevægeapparatet. Nogier mente, at punkterne på øret har en direkte og målbar påvirkning på centralnervesystemet, både med hensyn til regulering af smerteoplevelse, men også til regulering af kroppens øvrige funktioner.

Behandlingen er smertefri, og som oftest er der ingen nåle involverede i behandlingen.

Øreakupunktur på denne måde er en højt specialiseret behandlingsform, og er 100% individuel, da ikke to klienter reagerer ens. Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det altså afsløres i øret.

  • Virker øjeblikkeligt
  • Forbedrer funktionen i det område der behandles
  • Kræver som regel få behandlinger for at opnå et stabilt resultat

Øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Metoden har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og kan spores helt tilbage til 500 år før vores tidsregning. Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin.

Øreakupunkturen kan anvendes alene eller sammen med kropsakupunktur.

Med en trykpen søger man efter punkter, hvor problemområdet er. Der anvendes almindelige akupunkturnåle eller permanåle. Sidstnævnte bliver siddende nogle dage. 

Hvis man arbejder med almindelige nåle i behandlingen, kan der suppleres med ørekugler. De små metal kugler sættes på enkelte relevante punkter med et lille plaster, så du selv kan trykke på dem og aktivere punkterne imellem behandlinger.

Da øret er et mikrosystem, der afspejler hele kroppen kan man behandle stort set alle fysiske og en del psykiske tilstande via øret for eksempel:

  • fysiske problemer i kroppen og smerter
  • hormonproblemer og fertilitet
  • angst og stress

Øreakupunktur kan være et godt supplement til at komme af med et misbrug eller afhængighed.

Øreakupunktur er en direkte adgang til centralnervesystemet

Øreakupunkturen er udviklet af den franske læge Paul Nogier omkring 1950. Det er en fantastisk metode til smertelindring i bevægeapparatet, men er også en uovertruffet metode til at behandle andre tilstande som f.eks. hjernerystelse.

Nogier mente, at punkterne på øret har en direkte og målbar påvirkning på centralnervesystemet, både med hensyn til regulering af smerteoplevelse, men også til regulering af kroppens øvrige funktioner.

Behandlingen er smertefri, og som oftest er der ingen nåle involverede i behandlingen.

Øreakupunktur på denne måde er en højt specialiseret behandlingsform, og er 100% individuel, da ikke to klienter reagerer ens. Således er øreakupunkturen i min klinik fuldstændig skræddersyet til dig.