Rygestop

Rygestop

Når tilførslen af nikotin fra tobakken stopper, vil kroppen føle et voksende behov for at få stillet denne trang. Dette vil komme til udtryk i abstinenser, som skyldes en pludselig ubalance i nervesystemet, der nu ikke stimuleres af nikotinen længere.

Akupunktur kan være med til at genskabe denne balance. Behandlingsmetoderne kan variere fra akupunktør til akupunktør, men den generelle behandling foregår ved, at der sættes små nåle i øret hos patienten. Disse har til formål at erstatte den manglende effekt af nikotinen, og derfor mindskes rygetrangen og abstinenserne

Nålene kan blive siddende i op til cirka 10 dage, og efter disse dage er gået, vil man have undgået en meget hård tid efter rygestoppet, og man vil derfor være et stort skridt nærmere på at være ikke-ryger. Akupunktur er i sig selv ikke noget mirakelmiddel, da det blot er et hjælpemiddel til at mildne abstinenserne og rygetrangen, udfaldet af rygestoppet vil stadig være afhængigt af beslutsomheden og fokus på ændring af egne vaner hos patienten.

Hvordan foregår rygestops akupunktur?

Behandlingen foregår ved at der først indsættes sterile og meget små nåle i dine ører samt nåle i dine arme. Efter 15- 20 minutter indsættes permanåle i dine ører. Disse nåle falder selv ud efter 2-10 dage typisk.

Har du spørgsmål, kontakt os gerne

  IM Akupunktur
  Skivevej 48
  9500 Hobro
  Tlf: 93 85 58 12
  info@im-akupunktur.dk
  CVR: 32397875

  Gevinster ved et rygestop

  Nedenfor kan du se, hvordan din krop gradvist vil få det bedre, når du holder op med at ryge.

  20 minutter
  Blodtrykket og pulsen vender tilbage til normale niveauer. Kropstemperaturen stiger.

  8 timer
  Niveauet af kulilte i blodet falder, og niveauet af ilt i blodet bliver normalt.

  24 timer
  Risikoen for at få et hjertetilfælde falder. Kroppen skiller sig af med den sidste røg i lungerne – måske mærker du dette som hoste.

  2 dage
  Din ånde er friskere, og din lugte- og smagssans er forbedret. Du har ikke mere nikotin i kroppen. Kulilten er nu ude af kroppen, og din kondition er derfor bedre.

  3 dage
  Bronkierne i lungerne begynder at slappe af – du vil kunne mærke, at vejrtrækningen forbedres.

  2 uger – 9 måneder
  Rygerhosten forsvinder, og din lungekapacitet og fysiske form bliver bedre. Blodomløbet bliver også bedre, så dine hænder og fødder føles varmere. Din hud får en sundere kulør og dit hår bliver sundere. Rynkerne omkring din mund bliver mindre synlige, og huden får nu rynker i normalt tempo. Din frugtbarhed er øget, og det bliver lettere at få børn. Du får nye fimrehår i luftvejene, og din risiko for at få en blodprop falder.

  1 år
  Risikoen for at få et hjertetilfælde eller en anden hjerte-karsygdom er halveret. Samtidig falder risikoen for at få lungeemfysemer, mavesår og løse tænder (paradentose).

  5 år
  Risikoen for at få lungekræft og kræft i munden og svælget er halveret, og du har nu samme risiko for at få blodpropper som en, der aldrig har røget.

  10 år
  Du har ikke større risiko for at få kræft end en, der aldrig har røget!

  Har du spørgsmål, kontakt os gerne

   IM Akupunktur
   Skivevej 48
   9500 Hobro
   Tlf: 93 85 58 12
   info@im-akupunktur.dk
   CVR: 32397875